Ida Aalbergin lapsuudenkoti

Ida Aalberg-museo sijaitsee Janakkalassa Leppäkosken aseman lähistöllä. Museorakennuksena on kulttuurihistoriallisesti arvokas ratamestarin rakennus.

Leppäkosken ratamestarin talo on rakennettu Helsingin ja Hämeenlinnan välisen radan ensimmäisen vaiheen aikana ja siellä asui jo vuonna 1862 silloinen ratamestari Antti Ahlberg, näyttelijä Ida Aalbergin isä. Ida Aalberg vietti talossa lapsuusvuotensa. Rakennus oli Ahlbergien hallussa 1900-luvun alkuun asti.

Rakennuksessa on ollut Ida Aalberg-museo vuodesta 1976 alkaen. Aluksi museorakennus oli vuokralla Valtionrautateiltä ja museo käsitti vain kaksi huonetta. Janakkalan kunta osti rakennuksen vuonna 2002. Museonrakennus restauroitiin ja samalla myös näyttely uudistettiin ja museo avattiin jälleen yleisölle kesällä 2005. Museona on nyt koko rakennus. Uusitun perusnäyttelyn tarkoituksena on korostaa museorakennuksen ainutkertaista historiaa ja rautateiden merkitystä sekä Ida Aalbergin uran että Leppäkosken kylän kannalta. Näyttely kunnioittaa Ida Aalbergin elämäntyötä sekä kansainvälistä uraa luoneena taiteilijana että Janakkalassa syntyneenä yksityishenkilönä.

Kotisivu
https://www.janakkala.fi/palvelut/kulttuuri/ida-aalberg-museo/
https://www.facebook.com/idamuseo

Osoite
Leppäkoskenraitti 20, 12380 Leppäkoski

Puhelin ja Sähköposti
Puh. (03) 680 1280
piia.lievetmursu@janakkala.fi

Avoinna
8.- 30.7.2017 ke – su klo 11-17
Muina aikoina tilauksesta.

Hinnasto
Aikuiset 6 €
alle 18-v. ilmaiseksi.
Ryhmäopastukset aukioloaikoina 60 €, muina aikoina 90 €.

Kommentointi on suljettu.