Lepaan puutarhamuseo

Lepaan Puutarhamuseon näyttelytila on entisen maatalouskoulutilan navetan, nykyisen viini- ja puutarhatilan vintillä. Perusnäyttely esittelee Suomen puutarha-alan historiaa esinein ja kuvin. Näyttelyssä voi seurata puutarhatuotannon keskeisten haarojen kehitystä. Perusnäyttelyyn liitettiin vuonna 2010 Sata vuotta puutarhaopetusta Lepaalla -näyttely, joka kertoo Lepaan satavuotisen historian sadoin valokuvin.

Museon arkisto, kirjasto, pienesinevarasto ja työtilat ovat Marjala-makasiinissa, joka on peräisin Lepaan kartanon ajoilta 1820-luvulta.

Näyttelyyn tutustumisen ohella Lepaalla on mahdollista nauttia monista muistakin elämyksistä. Aivan järven rannalla sijaitseva puisto laajoine kivikkopuutarhoineen ovat kiinnostava kävelykohde. Vanhan kulttuuriympäristön tunnelma tiivistyy hautausmaalla, jonka keskiaikainen kivisakasti on ikivanhassa uhrilehdossa. Vanhin Lepaanvirrasta löydetty esine on ajoitettu yli 3000-vuotiaaksi. Lepaan matkailupalveluista on saatavissa erilaista ohjelmaa opastetuista kierroksista viinien maistatukseen asti. Tarjolla on myös ruokailua ja majoitusta. Museon näyttelytilan välittömässä läheisyydessä on yhdeksänreikäinen golfkenttä.

Kotisivu
Museoraitti/Puutarhamuseo
Hamk/puutarhamuseo

Osoite
Viinitilantie 12, Lepaa

Puhelin ja Sähköposti
Lepaan matkailupalvelut
(03) 646 5283 / museo
(03) 646 5291 / matkailupalvelut
S-posti: lepaa-matkailu(at)hamk.fi

Avoinna
1.6.-30.9.2017 joka päivä klo 9-19 (syyskuussa illasta lyhennetyt päivät)

Hinnasto
Aikuiset 5 €

Kommentointi on suljettu.