Suomen hevosurheilumuseo

Suomen Hevosurheilumuseo sijaitsee Ypäjällä Hevosopiston yhteydessä. Museorakennus on tunnelmallinen Kartanonkylän kartanon viljamakasiini 1700-luvun lopulta. Perinteikäs Siittolanmäki on 1930-luvulta saakka ollut tallialuetta ja museota ympäröivä Loimijokilaakson kulttuurimaisema hevoslaitumineen on idyllinen näky.

Suomen Hevosurheilumuseon tehtävänä on tallentaa, arkistoida, tutkia ja julkaista suomalaista hevosurheilun historiaa suurelle yleisölle. Hevosurheilumuseon kokoelmat ulottuvat ajassa taaksepäin aina 1600-luvulle saakka ja arkistot 1800-luvun loppupuolelle. Aiheina ovat mm. hevosjalostus, hevosurheilu, eläinlääkintä ja puolustusvoimien hevoset.

Vuosien saatossa on toteutettu näyttelyitä mm. ratsastusurheilun ikimuistoisista hetkistä niin olympia- kuin PM-tasollakin, Suomenhevosen kohtaloista kriisiaikoina, eläinlääkinnästä, Marsalkan hevosista ja Ypäjän Siittolanmäen historiasta ja kuninkuusraveista.

Hevosurheilumuseo on myös aktiivisesti mukana erilaisissa “elävä museo” projekteissa, toimii asiantuntijana muiden museoiden näyttelyissä, joissa käsitellään hevosalaa sekä julkaisee hyvätasoisia arkistotutkimukseen perustuvia tietokirjoja hevosten ja hevostapahtumien historiasta.

Kotisivu
www.hevosurheilumuseo.fi

Osoite
Kerhotie 11, Ypäjä

Puhelin
Museomestari Juha Erola
puh: 040 5189 992,

Sähköposti
Museomestari Juha Erola
juha.erola [at] hippolis.fi
info[at]hippolis.fi

Avoinna
Kesäkautena 9.6.2017 alkaen pe ja la klo 10–16
Museo on avoinna ympäri vuoden Hevosopiston ja Siittolanmäen tapahtumien aikana sekä ryhmille tilauksesta.

Hinnasto
Pääsymaksu 5 € / hlö

Kommentointi on suljettu.